Fågelskådning i Afrika

Den afrikanska kontinenten är en fantastisk plats för alla som vill åka på safari och se stora däggdjur i det vilda. Men många missar att det även är något av ett paradis för fågelskådare…

Med skog, våtmark, berg, öken och savann att utforska, samt sodasjöar, sötvattenssjöar, floder och kustlinjer vid både Atlanten och Indiska Oceanen är möjligheterna för fågelskådning fenomenala.

I Afrikas varierande miljö hittar du en uppsjö av fågelarter, från de riktigt små till de riktigt stora.

Fågelskådning i Afrika är bäst under den varma säsongen (generellt oktober till april) när du får möjlighet att upptäcka endemiska arter samt flyttfåglar från Europa och Asien som är på temporärt besök.

Kenya och Tanzania toppar listan över länder med flest fågelarter i Afrika—båda har över 1000 arter—vilket gör dem till några av de bästa länderna för fågelskådning i världen.

Flamingor - Kenya, Tanzania

Flamingor – Kenya, Tanzania

Här kan du se stora fåglar som t.ex. struts (världens största fågel), flamingo, örn, stork, trana, sekreterarfågel och ibis.

Även mindre fåglar som t.ex. kungsfiskare, termitbarbett, biätare, halsbandssolfågel, vävare, lilabröstad blåkråka och den nordliga rödnäbbstokon (även känd som Zazu från Lejonkungen).

Oavsett om du har en lista du vill bocka av eller bara vill njuta av vackra djur och spektakulär natur är en afrikansk fågelsafari ett äventyr du sent glömmer.

Vill du åka på ett riktigt fågelrikt äventyr? Kontakta oss redan idag för mer information.

Kontakta oss redan idag för mer information

    Jag godkänner att The African Safari Company AB hanterar mina personuppgifter i enlighet med vår Dataskyddspolicy. *