• KENYA

Resa till Kenya


En safari i Kenya är som själva sinnebilden för den afrikanska drömresan. Här väntar den vidsträckta savannen där elefanter, lejon, zebror och giraffer strövar fritt. Det genuina Afrika, det vilda, romantiska och varma. Ett vackert varierat landskap från storslagna bergsmassiv, bördiga kaffe- och teodlingar till kustens vita sandstränder.

Kenya ligger i Östafrika mitt på Ekvatorn, med en mäktig högplatå i inlandet och en lång kust mot Indiska Oceanen. Det är det mest klassiska safarilandet, med en stolt tradition, ett rikt djurliv och ett stort utbud av safaris; med jeep/minibuss, flyg, vandring eller luftballong. Vi erbjuder olika typer av safaris, budget eller lyx, tre dagar eller två veckor, men alltid ”safari in style”. Ni bor på utvalda småskaliga lodger eller i möblerade tält på ett camp, alla gamedrives görs i öppen safari-jeep (inte i minibuss). Alla måltider, privat guide och unika upplevelser ingår alltid.

Här finns världens några av världens främsta Nationalparker och djurreservat, som alla har sin speciella natur och atmosfär. De främsta är Masai Mara, Tsavo, Amboseli, Lake Nakuru och Samburu.

Vill du åka till Kenya? Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig!Masai Mara – Afrikas mest kända viltreservat

Masai Mara är Afrikas mest kända och främsta viltreservat, tillhör samma ekosystem som Serengeti i Tanzania. Här finns den öppna savannen och ett oerhört rikt djurliv. Detta är också spelplatsen för the Migration, det dramatiska skådespelet då stora hjordar gnu, zebra och gasell förflyttar sig mellan Serengeti och Masai Mara. Tidtabellen styrs av regn och torrperioden och förflyttningen pågår under flera månader. Generellt är de stora hjordarna i Masai Mara från juli/aug – oktober/november.

I Kenya finns även möjlighet till personliga träffar med masaier i masaibyar, djuphavsfiske, bergsklättring på Mount Kenya och fantastiska stränder längs Indiska Oceanen. En perfekt kombination till en safari är även sol&bad på Zanzibar, ”paradisön” utanför Tanzanias kust.

Dags att prata om er resa till Kenya?

Vi är med er hela vägen—från inspiration och planering till service på plats och hemfärd. Vill ni veta mer om safariresor i Kenya och solsemester i Zanzibar? Långt innan vi bokar biljetter så vill vi hjälpa er att matcha era behov inför er drömresa. Besök oss i vårt centrala kontor i Stockholm, ring oss på 08-81 11 20 eller prata med oss per email. Vi ser fram emot att höra från er!

The African Safari Company AB


Rådmansgatan 27, 114 25 Stockholm

08-81 11 20 

info@africansafari.se


Fråga oss vad som helst!Sujit Shah The African Safari Company AB

Följ oss på Facebook


Följ oss på Instagram