ClickCease
  • DESTINATIONER

Våra safarin och resmål

Man ska inte förhasta sig när man väljer sin safaridestination. En resa till Afrika är för många en engångsupplevelse och just därför ska du tillbringa din tid på denna fantastiska kontinent med att göra precis det du vill och bo i en miljö som passar dig. När du väljer safari är det viktigt att tänka på budget, tidsram och dina speciella intressen. För att göra det enklare för dig att välja så har vi lagt upp ett par exempel på olika safarin. Men kom ihåg att våra safarier, tillskillnad från många andra agenters, är skräddarsydda. Därför kan vi göra vilka förändringar du vill på din resplan, utan de extra kostnader som vanligtvis förekommer med specialanpassade resor.

Eftersom vi är här och du har direktkontakt med oss, så sparar du pengar. En extra dag i Mara viltreservatet? Fågelskådning i Naivasha? Eller kanske vill du spendera några extra dagar i Nairobi? Tillsammans med dig så planerar vi en safariresa som passar just dina behov, intressen och önskemål. Våra experter hjälper dig att välja rätt. För att det ska bli lättare att välja så har vi delat in våra safariresor efter land och intresse, men också i tre kategorier.

Äventyrs-safari

Vad vi kallar äventyrs-safarier skulle de flesta tältare anse vara rena rama lyxen. Även om du sover i tält, så finns lägerassistenter och kockar som ser till att din safariupplevelse är redo när du kommer. Alla dina måltider är lagade, du behöver inte sätta upp tälten och även om du förväntas hjälpa till litet gran så är det mesta av arbetet utfört utan dig. Transporten är i safari-bussar eller jeepar som har alla prylar du behöver.

Du kommer tälta på lägerplatser som ligger nära viltreservaten och skyddas av massajerna och ofta även elstängsel. Det här är sättet att upptäcka Afrika för dig som är ung eller ung till sinnet, med damm och allt annat som hör savannen till.

Vi specialiserar oss på Kenya, Tanzania och Zanzibar, men vi har också expertis inom andra resmål genom våra partners i Uganda, Botswana, Sydafrika, Namibia, Zambia och Mocambique.

Lyx-safari

Lyx-safarin är högst upp på skalan och här bor du i lyxiga lägerplatser som är byggda i harmoni med landskapet och erbjuder högsta service och lyx under safarin. Stugorna eller tälten är som små boutique-hotell och perfekta för dig som vill uppleva Afrika med högsta komfort. Bli inte förvånad om du ser en kristallkrona i ditt matsalstält, blir erbjuden spa-massage eller servad av din privata butler. Det här är valet vi rekommenderar om du har råd och kanske vill fira någon speciell händelse som en smekmånad eller jubileumsår. Detta är också valet för dig som älskar högklassig arkitektur och inredning även på de mest oväntade platserna.

Klassisk safari

Våra klassiska safarier kommer alltid med utmärkt boende av högsta standard. Den afrikanska gästfrihet är väldigt påtaglig i hotellen du kommer bo i. Du kommer förstå att boende i den här miljön är av samma standard som på ett fyrstjärnigt hotell med badrum i sviten. Våra boenden erbjuder fantastiska måltider och stugor eller tält som är byggda i harmoni med den omgivande naturen. Det här är ett bra alternativ om ditt huvudsakliga intresse är safari-upplevelsen och att se vilda djur, men om du samtidigt vill ha bekvämligheter som badrum i rummet och sköna sängar. Och såklart alla andra attraktioner och faciliteter som ett stug- eller tältläger av denna standard erbjuder.

Vill du veta mer om safariresor till Afrika? Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig!

© Copyright - The African Safari Company AB