Resa till Tanzania

En safari i Tanzania bjuder på vidsträckt savann, bush och floddelta i storslagna nationalparker och viltreservat som Serengeti och Ngorongoro. Upplev Gamedrives, buschwalks, vildmarkshotell och tältcamper. Här kan du även besöka den exotiska ön Zanzibar och bestiga Kilimanjaros snöklädda topp, som med sina 5, 896 meter är det högsta fristående berget i världen. Mångfalden och variationen gör Tanzania till ett av Östafrikas bästa safariländer. 

Vi visar vägen till upplevelser utanför de traditionella safarispåren, utanför de upptrampade stigarna. Varje program görs upp individuellt och alla camper/lodger är utvalda efter läge, atmosfär och standard. 

Vi erbjuder olika typer av safaris, budget eller lyx, tre dagar eller två veckor, men alltid ”safari in style”.  Ni bor på utvalda småskaliga lodger eller i möblerade tält på ett camp, alla gamedrives görs i öppen safari-jeep (inte i minibuss). Alla måltider, privat guide och unika upplevelser ingår alltid.

Några av Tanzanias främsta safari-områdena är Serengeti, Ngorongoro och Selous, men här finns andra, många fler nationalparker och viltreservat att upptäcka.

Serengeti National Park

Vidsträckt savann som tillhör samma ekosystem som Masai Mara i Kenya. Tillsammans bildar de världens största och viltrikaste område. En av Serengetis största attraktioner är  ”the great migration”, när miljontals gnuer förflyttar sig, över stora ytor i sitt sökande efter vatten och föda.

Ngorongoro

Naturen och djurlivet i världens största vulkankrater är Tanzanias mest spektakulära safariområden. Ngorongoro räknas som ett av världens underverk och finns med på Unescos världsarvslista. Lodgerna ”hänger ut” över kraterkanten och har en hänförande utsikt. 

 Selous 

Ett enormt område kring Rufiji-flodens delta. Få turister men enorma mängder djur. Safari görs som gamedrives, med båt och buschwalks. Kombinera gärna en safari med sol&bad på exotiska, paradisvackra Zanzibar. När du reser med oss får du alltid det genuina, bortom massturismen.

 

Allmän information om Tanzania

Befolkning: 47,78 miljoner

Huvudstad: Dodoma

Största stad och ekonomiska centrum: Dar es-Salaam

Valuta: Tanzanisk shilling

Officiella språk: Swahili, Engelska

Högsta punkt: Kilimanjaro 5, 896 meter

Klimat

Medeltemperaturen ligger på mellan 20-30 C året runt, förutom kring Kilimanjaro där temperaturen kyligare och varierar beroende på säsong.

Den långa regnperioden/säsongen infaller från mitten av mars till maj. 

Tidskskillnad

 1-2 timmar beroende på vinter eller sommartid

Vi skräddarsyr er safari efter  era önskemål. Hur vill ni bo, hur vill ni resa, antal dagar, budget eller lyx? När du reser med oss får du alltid det genuina, bortom massturismen. Lämna namn och epost så hör vår bokningsmanager av sig till dig!


Namn

Please leave this field empty.

Epost