Tanzania

Tanzanias främsta safari-områden

En safari i Tanzania bjuder på vidsträckt savann, bush och floddelta i storslagna nationalparker och viltreservat som Selous, Serengeti och Ngorongoro. Upplev Gamedrives, bushwalks, vildmarkshotell och tältcamper. Här kan du även besöka den exotiska ön Zanzibar och bestiga Kilimanjaros snöklädda topp, som med sina 5895 meter är det högsta fristående berget i världen. Mångfalden och variationen gör Tanzania till ett av Östafrikas bästa safariländer.

Vi visar vägen till upplevelser utanför de traditionella safarispåren, utanför de upptrampade stigarna. Varje program görs upp individuellt och alla camper/lodger är utvalda efter läge, atmosfär och standard.

Vi erbjuder olika typer av safaris, budget eller lyx, tre dagar eller två veckor, men alltid ”safari in style”. Ni bor på utvalda småskaliga lodger eller i möblerade tält på ett camp, och alla gamedrives görs i öppen safari-jeep (inte i minibuss). Alla måltider, privat guide och unika upplevelser ingår alltid.

Några av Tanzanias främsta safari-områden är Selous, Serengeti, och Ngorongoro, men här finns även andra, många fler nationalparker och viltreservat att upptäcka.

Vill du åka till Tanzania?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig!

  Jag godkänner att The African Safari Company AB hanterar mina personuppgifter i enlighet med vår Dataskyddspolicy. *

  Afrikas mest kända viltreservat

  Serengeti National Park

  Vidsträckt savann som tillhör samma ekosystem som Masai Mara i Kenya. Tillsammans bildar de världens största och viltrikaste område. En av Serengetis största attraktioner är ”The Great Migration”, när miljontals gnuer förflyttar sig över stora ytor i sitt sökande efter vatten och föda.

  Ngorongoro

  Naturen och djurlivet i världens största vulkankrater är Tanzanias mest spektakulära safariområden. Ngorongoro räknas som ett av världens underverk och finns med på UNESCOs världsarvslista. Lodgerna ”hänger ut” över kraterkanten och har en hänförande utsikt.

  Selous

  Ett enormt område kring Rufiji-flodens delta. Få turister men enorma mängder djur. Safari görs som gamedrives, med båt och bushwalks. Kombinera gärna en safari med sol och bad på exotiska paradisön Zanzibar.

  Allmän information om Tanzania

  Yta/Area: 947 300 km²
  Befolkning: 55 miljoner
  Huvudstad: Dodoma
  Största stad och ekonomiskt centrum: Dar es-Salaam
  Valuta: Tanzanisk shilling
  Officiella språk: Swahili och Engelska
  Högsta punkt: Kilimanjaro 5895 meter
  Största sjö: Victoriasjön (del av)

  Klimat

  Medeltemperaturen ligger mellan 20-30 °C året runt, förutom kring Kilimanjaro där temperaturen är kyligare och varierar beroende på säsong. Den långa regnperioden/säsongen infaller från mitten av mars till maj.

  Tidsskillnad

  1-2 timmar beroende på vinter eller sommartid.

  Tält-camping-safari Afrika
  Tält-camping-safari inomhus Afrika
  Riverside pool

  Dags att prata om er resa till Tanzania?

  Vi skräddarsyr er safari helt efter era önskemål. Hur vill ni bo, hur vill ni resa, antal dagar, budget eller lyx? När ni reser med oss får ni alltid det genuina Afrika, det riktigt vilda, bortom massturismen.

  Vi är med er hela vägen — från inspiration och planering till service på plats och hemfärd. Vill ni veta mer om safariresor till Tanzania och solsemester i Zanzibar? Långt innan vi bokar biljetter så vill vi hjälpa er att matcha era behov inför er drömresa. Besök oss i vårt centrala kontor i Stockholm, ring oss på 08-81 11 20 eller prata med oss via email. Vi ser fram emot att höra från er!

  Fler destinationer