Resa till Kenya

Kenya i Kenya
Masaier

En safari i Kenya är som själva sinnebilden för den afrikanska drömresan. Här väntar den vidsträckta savannen där elefanter, lejon, zebror och giraffer strövar fritt. Det genuina Afrika, det vilda, romantiska och varma. Ett vackert varierat landskap från storslagna bergsmassiv, bördiga kaffe- och teodlingar till kustens vita sandstränder. 


Kenya ligger i Östafrika mitt på Ekvatorn, med en mäktig högplatå i inlandet och en lång kust mot Indiska Oceanen. Det är det mest klassiska safarilandet, med en stolt tradition, ett rikt djurliv och ett stort utbud av safaris; med jeep/minibuss, flyg, vandring eller luftballong. Vi erbjuder olika typer av safaris, budget eller lyx, tre dagar eller två veckor, men alltid ”safari in style”.  Ni bor på utvalda småskaliga lodger eller i möblerade tält på ett camp, alla gamedrives görs i öppen safari-jeep (inte i minibuss). Alla måltider, privat guide och unika upplevelser ingår alltid.

Här finns världens några av världens främsta Nationalparker och djurreservat, som alla har sin speciella natur och atmosfär. De främsta är Masai Mara, Tsavo, Amboseli, Lake Nakuru och Samburu.

 

Masai Mara är Afrikas mest kända och främsta viltreservat, tillhör samma ekosystem som Serengeti i Tanzania. Här finns den öppna savannen och ett oerhört rikt djurliv. Detta är också spelplatsen för the Migration, det dramatiska skådespelet då stora hjordar gnu, zebra och gasell förflyttar sig mellan Serengeti och Masai Mara. Tidtabellen styrs av regn och torrperioden och förflyttningen pågår under flera månader. Generellt är de stora hjordarna i Masai Mara från juli/aug – oktober/november. 

I Kenya finns även möjlighet till djuphavsfiske,  bergsklättring på Mount Kenya och fantastiska stränder längs Indiska Oceanen. En perfekt kombination till en safari är även sol&bad på Zanzibar, ”paradisön” utanför Tanzanias kust.

Vi skräddarsyr er safari efter  era önskemål. Hur vill ni bo, hur vill ni resa, antal dagar, budget eller lyx? När du reser med oss får du alltid det genuina, bortom massturismen. Lämna namn och epost så hör vår bokningsmanager av sig till dig!

Namn

Please leave this field empty.

Epost