Kenya

Kenya

Resa till Kenya

En safari i Kenya är som själva sinnebilden för den afrikanska drömresan. Här väntar den vidsträckta savannen där elefanter, lejon, zebror och giraffer strövar fritt. Det genuina Afrika, det vilda, romantiska och varma. Ett vackert varierat landskap från storslagna bergsmassiv, bördiga kaffe- och teodlingar till kustens vita sandstränder.

Kenya ligger i Östafrika mitt på Ekvatorn, med en mäktig högplatå i inlandet och en lång kust mot Indiska Oceanen. Det är det mest klassiska safarilandet, med en stolt tradition, ett rikt djurliv och ett stort utbud av safaris; med jeep/minibuss, flyg, vandring eller luftballong. Vi erbjuder olika typer av safaris, budget eller lyx, tre dagar eller två veckor, men alltid ”safari in style”. Ni bor på utvalda småskaliga lodger eller i möblerade tält på ett camp, och alla gamedrives görs i öppen safari-jeep (inte i minibuss). Alla måltider, privat guide och unika upplevelser ingår alltid.

Här finns några av världens främsta Nationalparker och djurreservat, som alla har sin speciella natur och atmosfär. De främsta är Masai Mara, Tsavo, Amboseli, Lake Nakuru och Samburu.

Vill du åka till Kenya?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig!

  Jag godkänner att The African Safari Company AB hanterar mina personuppgifter i enlighet med vår Dataskyddspolicy. *

  Masai Mara – Afrikas mest kända viltreservat

  Masai Mara är Afrikas mest kända och främsta viltreservat, och tillhör samma ekosystem som Serengeti i Tanzania. Här finns den öppna savannen och ett oerhört rikt djurliv. Detta är också spelplatsen för ”The Migration”, det dramatiska skådespelet då stora hjordar gnu, zebra och gasell förflyttar sig mellan Serengeti och Masai Mara. Tidtabellen styrs av regn och torrperioden och förflyttningen pågår under flera månader. Generellt är de stora hjordarna i Masai Mara från juli/aug – oktober/november.

  I Kenya finns även möjlighet till personliga träffar med masaier i masaibyar, djuphavsfiske, bergsklättring på Mount Kenya och fantastiska stränder längs Indiska Oceanen. En perfekt kombination till en safari är även sol och bad på Zanzibar, paradisön utanför Tanzanias kust.

  Allmän information om Kenya

  Yta/Area: 580 367 km²
  Befolkning: 47 miljoner
  Huvudstad: Nairobi
  Valuta: Kenyansk shilling
  Officiella språk: Swahili och Engelska
  Högsta punkt: Mount Kenya 5199 meter
  Största sjö: Victoriasjön (del av)
  Längsta flod: Tanafloden
  Tidsskillnad: 1-2 timmar beroende på vinter eller sommartid

  Klimat

  Medeltemperaturen ligger mellan 20-30 °C året runt, förutom på högre höjder där temperaturen är kyligare och varierar beroende på säsong. Den långa regnperioden/säsongen infaller från mitten av mars till maj.

  Boende i Masai Mara
  Safaribilar i Masai Mara
  Taltrum i Masai Mara

  Dags att prata om er resa till Kenya?

  Vi skräddarsyr er safari helt efter era önskemål. Hur vill ni bo, hur vill ni resa, antal dagar, budget eller lyx? När ni reser med oss får ni alltid det genuina Afrika, det riktigt vilda, bortom massturismen.

  Vi är med er hela vägen — från inspiration och planering till service på plats och hemfärd. Vill ni veta mer om safariresor i Kenya och solsemester i Zanzibar? Långt innan vi bokar biljetter så vill vi hjälpa er att matcha era behov inför er drömresa. Besök oss i vårt centrala kontor i Stockholm, ring oss på 08-81 11 20 eller prata med oss via email. Vi ser fram emot att höra från er!

  Fler destinationer