ClickCease
  • ZANZIBAR

Solsemester på Zanzibar

Zanzibar är en ögrupp i Indiska oceanen, en liten skärgård utanför Tanzanias kust, med huvudöarna Unguja och Pemba. Zanzibar är som ett vackert möte mellan Afrika, Orienten, Europa och Ostasien. Många kulturer och en spännande historia har satt sina spår; slavhandel, kryddhandel, araber, portugiser och engelsmän. Idag är Zanzibar mest känd som ett romantiskt paradis för sol och badsemester. Hit reser de som vill njuta av palmströdda vita sandstränder, färgrika korallrev, turkosblått hav, en avslappnad och genuin gästfrihet, god mat och en oerhört fascinerande kultur—med andra ord en riktig paradisö.

Vill du åka till Zanzibar? Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig!

Experter på resor till Zanzibar

Vi på The African Safari Company skräddarsyr din resa så att just dina förväntningar och drömmar blir sanna.  Paradisön Zanzibar känner vi till mycket väl, då vi har mångårig erfarenhet därifrån. Vi har tre egna hotell som byggts i nära samarbete med lokalbefolkningen i grannbyarna. Vi kan med stolthet säga att vi är experter på Zanzibar och mycket glada att välkomna våra gäster hit.

Vi skräddarsyr resan tillsammans med dig så den passar som handen i handsken. Vare sig det gäller en romantisk bröllopsresa, familjeresa, konferens, äventyrsresa, eller bara för att komma bort. Vi gör vårt yttersta för att just din Zanzibarresa ska bli en unik upplevelse—ett minne för livet.

Hit reser du för den vackra naturen, kulturen och den varma, gästfria, rofyllda atmosfären. Vita kilometerlånga sandstränder, böljande palmer, grönskande odlingar och sprakande korallrev. Den anrika Swahilikulturen som avspeglas både i arkitekturen, design, gästfrihet och inte minst i gastronomin är något som måste upplevas på plats. Längs kusten finns små pittoreska fiskebyar utspridda, och i huvudstaden Zanzibar City, med sina hamnkvarter, smala vindlande gränder, vackra palats,  innergårdar och romantiska atmosfär är det en fröjd att traska runt.

Kombinera gärna en sol och bad semester på Zanzibar med en safari i Tanzania.

  • VÅRA HOTELL

The Zanzibar Collections boenden på Zanzibar

The Zanzibar Collection består av fyra prisbelönta hotell och resorts som alla är familjeägda. De är pionjärer vad gäller lyxresor på Zanzibars sydöstra kust och The Zanzibar Collection var det första bolaget att etablera sig på den här delen av ön för 20 år sedan. Sedan The Zanzibar Collection grundades har ägarna ägnat sig helhjärtat åt att förbättra det liv och miljö som omger dem, baserat på de tre pelarna i hållbar turism: miljöansvar, ekonomiskt ansvar och socialt ansvar.

Breezes Beach Club & Spa

Breezes Beach Club & Spa på Zanzibar är det perfekta valet—oavsett om ni är en hel grupp eller för er som söker en romantisk semester. Njut av fantastiska middagar med utsökt mat och världsberömd Zanzibar-inredning. Breezes Beach Club & Spa erbjuder dessutom det prisbelönta Frangipani Spa där du kan välja bland mängder av behandlingar och terapier. Läs mer om Breezes Beach Club & Spa.

Baraza Resort & Spa

Baraza Resort & Spa är en av Zanzibars mest exklusiva boutiquehotell, och ligger längs Bwejuu Paje stranden som namngavs som en av de 30 bästa stränderna i världen av den prestigefyllda Conde Nast Traveler. Baraza Resort and Spa är ett 5-stjärnigt all-inclusive hotell framröstat som en av de 60 bästa nya hotellen i världen av Conde Nast Traveler. Baraza Resort & Spa erbjuder dessutom det prisbelönta Frangipani Spa, där du kan välja bland mängder av behandlingar och terapier. Läs mer om Baraza Resort & Spa.

The Palms Zanzibar

The Palms Zanzibar är öns mest exklusiva privata semesterort. Varje villa är över 140 kvadratmeter med sovrum, vardagsrum, en suite badrum, loge, extra rum med eget badrum och stor möblerad terrass med en fantastisk utsikt över Indiska oceanen. Enligt Travel+Leisure är The Palms Zanzibar en av världens mest romantiska all-inclusive semesterorter. Läs mer om The Palms Zanzibar.

Zawadi Hotel

Zawadi Hotel sitter uppe på en klippa med en spektakulär utsikt över Indiska oceanen, på en av de mest eftertraktade platserna på ön Zanzibar. Zawadi består av nio privata, rymliga villor i luxuös och avslappnad strandstil. I mitten av egendomen finns en vacker vik med orörda vita sandstränder där du kan njuta av att simma eller snorkla i Indiska oceanens varma vatten. Läs mer om Zawadi Hotel.

Upplev det riktiga Zanzibar

Vi uppmuntrar alla våra gäster till att delta i utflykter för att upptäcka områdets magnifika korallrev och få direkt erfarenhet av de olika ekosystem som finns på ön. Men det är inte bara naturen som är fantastisk på Zanzibar; öns mångsidiga förflutna har skapat en unik kultur, och om så önskas kan vi enkelt ordna utflykter till UNESCO World Heritage Site of Stone Town (stenstaden), där ni även kan besöka historiska kryddplantager, slavkammare, Maruhubi bad och Prison Island, ett gammalt fängelse och korallgruva. Vi ordnar även Swahiliska matlagningskurser på plats och klasser i den traditionella konsten av palmvävning. Utflykter i små grupper till Jozani Forest, hem för den sällsynta röda colobusapan som bara finns på Zanzibar, kan också enkelt ordnas. Alla dessa aktiviteter bidrar till den lokala ekonomin och ger välbehövliga medel för att bevara och skydda dessa områden samtidigt som de utbildar våra gäster. Vi har även ett program för barn, med klasser på Swahili, revsafari och frågestunder med vår marinbiolog.

Hållbara matalternativ

Vi på The Zanzibar Collection gör vårt bästa för att köpa råvaror direkt från lokala leverantörer; för att hjälpa lokalekonomin, för miljöns skull, men även för att det smakar så mycket bättre.

Genom att äta lokalt och säsongsmässigt är frukterna och grönsakerna som serveras i hotellen alltid olika. Att använda lokala produkter leder även till att er vistelse blir mer hållbar och hälsosammare, och skapar möjligheter för er att uppleva en större anknytning till området genom att uppleva lokala, traditionella rätter.

Dessutom innebär användningen av lokalt framställda råvaror att dem ofta är ekologiska och inte har behandlats med bekämpningsmedel eller hormoner, vilket ger våra gäster hälsosammare matval.

Revsafari

Vid lågvatten erbjuder vi våra gäster att gå på revsafari, där du tar en promenad ut till korallrevet och upplever det spektakulära marina livet från så nära håll du kan komma. Ni åtföljs av en guide som visar och berättar om korallerna och de många unga fiskarna som söker tillflykt i det grunda vattnet, och kommer även att får höra hur själva korallen är avgörande för ön och dess invånare samt en del information om livet på havet som de små fiskarna sedan möter.

En upplevelse för livet

Lär dig att klättra upp för en kokospalm—låt våra smidiga och fantastiska trädgårdsmästare visa dig upp en kokospalm med ingenting annat än ett rep! Eller bara ta ett dopp i Indiska oceanens kristallklara vatten, smutta på en alldeles färsk kokosnöt från våra böljande palmer, njut av en massage, dyk i korallrev och upplev vår varma Swahiliska gästfrihet. En oförglömlig strandupplevelse hittar du på alla hotell hos The Zanzibar Collection.

Dags att prata om er resa till Zanzibar?

Vi är med er hela vägen—från inspiration och planering till service på plats och hemfärd. Vill ni veta mer om safariresor i Afrika och solsemester i Zanzibar? Långt innan vi bokar biljetter så vill vi hjälpa er att matcha era behov inför er drömresa. Besök oss i vårt centrala kontor i Stockholm, ring oss på 08-81 11 20 eller prata med oss via email. Vi ser fram emot att höra från er!

Fråga oss vad som helst!

Sujit Shah The African Safari Company AB

The African Safari Company AB

Rådmansgatan 27, 114 25 Stockholm

08-81 11 20 

info@africansafari.se

© Copyright - The African Safari Company AB