Bestiga Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro med sina 5895 meter är inte bara Afrikas högsta berg, utan även det högsta fristående berget i världen. Berget, med sin snöklädda topp, ligger vid den norra gränsen mot Kenya och är en del av Kilimanjaro National Park och är en av de populäraste klättringarna i världen.

Kilimanjaro, som listats som en av Afrikas sju naturliga underverk, är faktiskt en utslocknad vulkan: två av dess tre vulkaniska koner, Mawenzi och Shira, anses utslocknade, medans Kibo fortfarande kan få ett utbrott. Men man behöver inte vara orolig: senaste aktiviteten var för ungefär 200 år sedan, och det sista stora utbrottet för 360 000 år sedan.

Kilimanjaro rankas konstant bland världens bästa berg att bestiga, främst för lite mindre erfarna klättrare eller nybörjare då klättringen inte är lika tekniskt utmanande som t.ex. Himalaya eller Anderna, och man går dessutom på vandringsleder med en lokal guide. Man slipper även de största riskerna som finns hos andra höga berg, bl.a. laviner och djupa sprickor. Men vandringen över Shira-platån och genom Grand Barranco Canyon är lång, och man är högt uppe där luften är tunn, så det är definitivt ingen Söndagspromenad.

Genomsnittlig tid det tar att nå den högsta toppen är mellan 5 och 9 dagar, beroende på bl.a. vilken rutt man tar.

En populär resekombination är att kombinera Mount Kilimanjaro med antingen en safari eller med en sol- och badsemester på Zanzibar.

Eller varför inte kombinera bergsbestigning med en safari i Tanzania, och avsluta äventyret på en strand på Afrikas paradisö Zanzibar, och på så sätt få det ultimata Afrika-äventyret? Garanterat en resa man sent glömmer…

Vill du bestiga Mount Kilimanjaro? Kanske kombinera det med en safari och badsemester på Zanzibar? Kontakta oss redan idag för mer information.