Safari i Serengeti Nationalpark

Serengeti Nationalpark ligger i norra Tanzania, sträcker sig över ca 30 000 km², och tillhör samma ekosystem som Masai Mara i Kenya. Tillsammans bildar de världens största och viltrikaste område.

Serengeti är värd för den näst största landburna däggdjursmigrationen i världen; den stora migrationen, då över två miljoner gnuer, zebror och gaseller letar efter grönare betesmarker och vatten. Detta har lett till att den har säkrat en plats bland Afrikas Sju Naturunderverk.

Serengeti är också känd för sin stora lejonbefolkning och är en av de bästa ställena att observera flockarna i sin naturliga miljö. Förutom Serengeti Nationalpark innehåller regionen även flera viltreservat.

Serengeti har några av östra Afrikas finaste viltområden, och här finns det gott om stora rovdjur att beskåda. Förutom lejon finns det också en hel del leoparder och hyenor här, och även geparder.

Här finns en oerhört stor mångfald: ca 70 stora däggdjur (som t.ex. elefanter, giraffer, vårtsvin, eland, topi, vattenbuffel, flodhäst och Ellipsvattenbock) och ca 500 fågelarter hittar du i nationalparken. Denna fantastiska mångfald beror på de olika livsmiljöerna som finns här, såsom flodvegetation, träsk, små berg, gräsmarker och skogar.

En stor del av Serengeti var förut känt som Maasailand. Massajerna är kända som tuffa krigare och lever tillsammans med de vilda djuren omkring dem, och i de flesta fallen undviker Massajerna att äta dessa djur. Istället förser deras boskap dem med den mat de behöver.

Området är också hem för Ngorongoro Conservation Area, som innehåller Ngorongoro kratern och Olduvai ravinen, där några av de äldsta hominida fossilerna har hittats.

Ordet Serengeti är från Massajernas språk Maa, där ”Serengit” betyder ”Ändlös Slätt”.

Vill du åka på safari i Tanzania? Se Serengetis fantastiska djur på nära håll? Kontakta oss redan idag för mer information.