Ett av världens mest enastående skådespel – den stora migrationen

Den årliga migrationen då över 2 miljoner gnuer, gaseller och zebror samlar sina ungar och förflyttar sig mellan Serengeti i Tanzania till Masai Mara i Kenya, är något utöver det vanliga—det har faktiskt listats som ett av Afrikas sju naturliga underverk.

The Great Wildebeest Migration, eller bara The Great Migration, lockar tusentals naturälskare, filmskapare och fotografer från hela världen som har kommit för att bevittna en av Afrikas mest imponerande livscykler.

Migrationen görs av djur på jakt efter grönare betesmarker, men istället för att ha en fast start- och slutpunkt flyttar den stora migrationen sakta men säkert medurs. Tidtabellen styrs av regn och torrperioden och förflyttningen pågår under flera månader. Generellt är de stora hjordarna i Masai Mara från juli/aug – oktober/november.

Deras resa är fylld av fara—årligen dör ca 250 000 gnuer på vägen, av törst, hunger, utmattning eller av att dem faller offer för rovdjur. Flodkorsningarna är särskilt farliga, då enorma mängder djur samlas för att korsa Grumetifloden i Tanzania och Marafloden i Kenya. Där lurar inte bara krokodiler utan även starka strömmar. Här blir många panikslagna djur skrovmål för krokodilerna.

Även på savannerna är migrationen en oerhört stark upplevelse—att se hundratusentals gnuer, zebror och gaseller som fyller slätten är en smått bisarr syn. Och till det strömmar det rovdjur som lejon, leoparder, hyenor, och afrikanska vildhundar.

Den stora migrationen är en upplevelse som definitivt borde finnas högt upp på varje safarientusiasts bucket list.

Vill du åka på safari och uppleva ett av världens mest unika skådespel på plats? Kontakta oss redan idag för mer information.

Kontakta oss redan idag för mer information

    Jag godkänner att The African Safari Company AB hanterar mina personuppgifter i enlighet med vår Dataskyddspolicy. *