Våra safariresor

Safari i Afrika

Safari – bara ordet smakar äventyr. Ordbokens förklaring lyder “Vildmarksexpedition, storviltjakt i Afrika, karavanresa”. Storviltjägarna har numera bytt gevären mot kameralinsen, men jakten på storvilt är fortfarande Kenyas främsta turistattraktion.

Safariresor med The African Safari Company

En safari är som en charmig förening av oborstad natur och gammal brittisk kolonialtradition.

Vi, The African Safari Company, erbjuder olika typer av safaris; budget eller lyx, tre dagar eller två veckor, men alltid ”safari in style”. Ni bor på utvalda småskaliga lodger eller i möblerade tält på ett camp, alla gamedrives görs i öppen safari-jeep (inte i minibuss). Alla måltider, privat guide och unika upplevelser ingår alltid.

Vi är ett svenskägt familjeföretag med eget kontor i Nairobi och erbjuder safaris i hela Afrika men vi är experter på Kenya, Tanzania och Zanzibar. Tack vare vår långa erfarenhet, med drygt 50 år i Afrika, och våra lokala kontakter kan vi alltid erbjuda det som passar just dig och ditt resesällskap bäst. Alla resor läggs upp individuellt efter önskemål om boende, restid och budget. Ni får personlig service under hela resan, vare sig det handlar om en bröllopsresa eller en safari för 2 eller 10 personer.

Vi lyssnar och ger olika förslag. Det är till exempel populärt att kombinera 3-4 dagars flyg/jeep safari i en eller två parker, med en vecka sol och bad på Zanzibar.

Fördelen med en safari i liten grupp är att ni blir friare, med egen guide och eget fordon kan ni stanna var och när ni vill. Ni väljer själv antal dagar, vilken typ av safari och kombinationer.

Vill du åka på Safari?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig!

  Jag godkänner att The African Safari Company AB hanterar mina personuppgifter i enlighet med vår Dataskyddspolicy. *

  The Big Five:
  noshörning, lejon, elefant, leopard och buffel

  Snabba transportsträckor och stor närhet till djuren. Öppet fordon och få passagerare.

  Flygtransfer kombinerat med jeep/Landrover

  Snabba transportsträckor och stor närhet till djuren. Öppet fordon och få passagerare.