ClickCease
  • Yogaresa till Zanzibar

Yogaretreat på Afrikas paradisö Zanzibar

Denna underbara pärla av en ö är en så pass fantastisk plats att du kommer vilja komma tillbaka om och om igen. Stränderna är några av de vackraste som finns, och tillsammans med det turkosblå vattnet och klarblå himmel ser det nästan ut som om någon målat alltihop. Öfolk är speciella, och Zanzibarierna är inget undantag: livsglada så att det sprakar om det och oerhört tillmötesgående. På Breezes Beach Club & Spa erbjuds dessutom mat i världsklass och mysigt boende med fantastisk service. Det finns även tillgång till deras prisbelönta Frangipani Spa där du kan välja bland mängder av behandlingar och terapier. Utöver detta finns också möjlighet till diverse strand- och vattenaktiviteter, träning på Fitness & Aerobics Center, kurser och dykningar med The Rising Sun Dive Center, Swahili-matlagningskurser, och olika rundvandringar och spännande utflykter, t.ex. till den gamla Stenstaden. Eller varför inte ta en simtur med delfinerna?

Vill du åka på yogaretreat till Zanzibar? Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig!

Förutom att få uppleva Zanzibars fantastiska natur och kultur så kommer vi såklart också att yoga. Varje morgon inleds med Ashtangayoga, anpassad så att alla som vill kan vara med, oavsett yogabakgrund. Ashtangayoga är så mycket mer än bara positioner som tänjer och sträcker våra kroppar, så vi kommer även att ha workshops om yogan som helhet och hur den påverkar oss på flera plan.

Denna yogaresa passar både dig som van och ovan yogi, och du erbjuds en vecka i balans mellan social och egen tid, tid att utforska ön eller bara slappna av. Vilket inte är så svårt på Zanzibar…

Vare sig du reser ensam, i par eller med en grupp vänner, är Breezes Beach Club & Spa den ultimata tillflyktsorten, som gjord för ett yogaläger, och erbjuder en lång rad faciliteter och aktiviteter för att skapa en minnesvärd och avkopplande upplevelse.

Om yogaläraren

Sonja Lindh Masajada driver yogastudion Yoga By, med yogakurser online samt klasser och workshops i hennes egna shala strax utanför Stockholm. Hon har yogat sedan 2002 och undervisat sedan 2005.

“Yoga för mig är en fysisk och mental träning och jag kan inte tänka mig att vara utan det. Det började som en fysisk träningsform någon gång i veckan, där jag hade en förhoppning om att bli lite mindre stel. Med åren har det övergått till ett sätt att leva. Yoga är inte bara den fysiska rörelsen, utan så mycket mer. Jag har undervisat över tio år och är varje dag tacksam över att jag har möjlighet att dela med mig av det jag älskar.

Under åren har jag lärt mig av flera yogalärare, de som jag haft längst och som betytt mest är Gittan Hendele, Maria Boox och Petri Räisänen. Dessa fantastiska människor är mina huvudlärare och inspirationskällor. Jag har också yogat för lärare som Sharat Jois, Eddie Stern, Chuck Miller, David Swenson, Kino McGregor, Charlotte Lindström, Kia Naddermier, m.fl. När det gäller yogafilosofin är B.K.S. Iyengar min stora förebild.

Min förhoppning är att kunna sprida yogan till de som är intresserade, övertygad om att yoga är något för alla.”

Sonja Lindh Masajada

Boende och mat

Boende tillhandahålls av det prisvinnande Breezes Beach Club & Spa, byggt vid en avskild och fridfull strand på Zanzibars östkust. I den oerhört vackra yogafristaden Frangipani Spa, en del av Breezes Beach Club & Spa, upplever du och dina nära och kära personliga yogaklasser med en erfaren yogainstruktör.

Breezes Beach Club & Spa är ett väldigt mysigt hotell specialiserat på hög personlig service och utsökt mat. Den palmkantade stranden som hotellet ligger invid har dessutom röstats fram som en av världens bästa stränder.

Paketet innehåller:

  • 7 nätter och del i dubbelrum

  • Yogaklasser 7 morgnar och 3 eftermiddagar

  • Frukost och middag alla dagar

  • Flyg t/r Stockholm—Zanzibar

  • Transfer

Vill du åka på yogaretreat till Zanzibar? Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig!

© Copyright - The African Safari Company AB