Innan vi åkte till Afrika så var ett av våra önskemål att besöka en skola och se hur barnen har det.

Och imorse blev den önskan sann då vi fick besöka byn Bwejuu som är över 1000 år gammal.

Mr Haji visade oss runt och vi fick se kvinnorna tillverka rep av kokosnötter.

De plockar även alger som de torkar och säljer till andra länder, bl.a. Kina och Japan som använder det till matlagningen. 90 % av exporten är just alger, men de har även mycket kryddor här på Zanzibar såsom kanel, kummin och kardemumma.

Vi fick se deras sjukhus och träffa deras lokala doktor. Vi fick även se deras mödravårdsmottagning där de hjälper gravida kvinnor och barn.

Så fort vi närmade oss skolan så hörde vi alla barn som glatt ville hälsa. Barnen räknade på swahili, engelska, latin och arabiska och de sjöng även ett par sånger, så vi ville såklart sjunga för dem.

Så vi sjöng små grodorna som Mr Haji spelade in för att sedan lära dem. Jag har personligen aldrig sett några barn vara så uppspelta och glada inför sitt lärande som här. Lärarinnan var otroligt duktig och det var en ren fröjd att få vara med under deras lektion. Vi hade köpt med oss lite böcker och pennor som vi sedan lämnade på till deras kontor där vi fick se läroplanen och veckoplanering.

När vi kom tillbaks till hotellet så checkade vi ut från Breezes och fick vårt nya rum på The Palms som ligger precis bredvid. Det är ett till av hotellen i The Zanzibar Collection. De hade ordnat en fantastiskt romantisk lunch i en liten hydda av palmblad och kocken demonstrerade hur man lagar hummer med alla kryddor, så vi fick en riktig smakrik rätt.

The Palms hotell har endast sex villor och det är perfekt för de som åker på smekmånad och som bara vill koppla av i stillhet och tystnad.

Det har varit ganska molnigt idag så vi har tagit det lugnt på hotellet och läst en bok.


Klicka här för att visa hela fotoalbumet från Dag 9 på Facebook

Vill du ha svar på frågor?

Vi kan höra av oss till dig gällande just din resa. Lämna dina uppgifter så hörs vi inom 24 timmar!