Safari i Selous och solsemester i Zanzibar

Upplev en oförglömlig resa i det sanna Afrika, långt ifrån överfulla turistbussar där man trängs med ett hundratals andra turister. Påbörja ditt genuina äventyr med safari i Selous. Slappna sedan av på paradisön Zanzibar, i ett av världens mest rekommenderade resorts; Breezes Beach Club & Spa.

Alla bilder och videos nedan är tagna av oss på en och samma resa.


 

Dag 1

Vid ankomsten på flygplatsen möts ni av er chaufför och guide, för att färdas till Seyyida House Hotel i Stone Town, där ni spenderar kvällen och natten.


 

Dag 2

Efter frukost på Seyyida House Hotel, hämtas ni upp och skjutsas till flygplatsen för incheckning till ert flyg som går 07:30 från Stone Town och landar i Selous kl 09:00. Vid ankomsten till Selous hämtas ni upp av chauffören och guiden vid landningsbanan. Därifrån skjutsas ni till Selous Riverside Camp.

Större än Schweiz och fyra gånger Serengeti, är Selous 500 000 km² vildmarksområde det mest lockande safarialternativet på den afrikanska kontinenten. Det är Afrikas stora hemlighet och bör ses som det nästa toppmålet för de som har ett starkt sug efter äventyr. 

Det är en stor park full av safariupplevelser. Reservatet – och det proklamerade världsarvet – skyddar fenomenalt stora populationer av däggdjur. Dessa inkluderar uppåt 100 000 bufflar, 40 000 flodhästar, 150 000 gnagare, 5 000 zebror och 50 000 antiloper.

Selous är också fantastiskt för fågelskådare. 350 fågelarter kan ses i Selous. I och med det rika djurlivet så är det inte chockerande att rovdjur drar sig till reservatet. Det finns över 4 000 lejon i Selous som dagligen bjuder på adrenalinpumpade jakter.

Det är beräknat att 1 300 vildhundar (den största koncentrationen i Afrika) bor i Selous, konkurrerar mot ett stort antal geparder, leoparder och fläckiga hyenor. När det gäller de tyngre djuren var Selous en gång hem till över 100 000 elefanter, men pga. "elfenbenskriget" i slutet på 70-talet och det tidigare 80-talet som hade en förödande effekt på horderna, så är det reducerande antalet nu cirka 60 000 elefanter idag. Den svarta noshörningen hade ett liknande öde, där det idag finns en population på cirka 200 noshörningar kvar utav en population om 3 000 noshörningar i början på 70-talet.

Selous är en upplevelse som kan kombineras med Tanzanias andra vilda områden också. Besök Gombe Stream eller Mahale National Parks där du även kan kryssa av chimpanser och skogsfåglar.

Selous är den enda parken i Tanzania där safariupplevesen kan göras med bil, till fots eller från båt. Det är dock svårt att komma åt Selous med vanliga vägar, så de flesta resenärerna flyger in. Selous Riverside Camp erbjuder sina gäster fantastiska utsikter och en känsla av total isolering med safarin i Selous och Rufiji River.

Dolt i den täta skogen, är lägrets 10 rymliga tält vackert inredda och har omsorgsfullt placerats för att ge den perfekta gömställe-känslan bland naturliga omgivningar.

Efter en äventyrsspäckad dag kan du njuta av läckra måltider eller uppfriskande cocktails på lägrets diner eller terass. Du kan också svalka dig i poolen med utsikt över Rufiji River.

Aktiviteter som erbjuds från Selous Riverside Safari Camp inkluderar safari med bil, båtsafari, ballongsafari och guidad vandringssafari som ges av kunniga och erfarna guider.

En kulturguidning ger dig möjlighet att interagera med lokalbefolkningen, uppleva den tanzanianska kulturen och uppnå ett intimt band med Afrika.

Dag 3

Heldag med safari. Frukost, lunch, middag och övernattning på Selous Riverside Camp.


 

Dag 4

Strax efter frukost så skjutsas ni till flygbanan, där ni tar ert flyg till Zanzibar. Åvgång är kl 09:30 och ni landar i Zanzibar kl 11:10.

Vid ankomsten möts ni av er chaufför och guide som tar er till Breezes Beach Club & Spa, som ligger på öns sydostkust. Bilfärden tar ca 1 timme.

Breezes Beach Club & Spa ligger på en lugn, orörd strand på östra kusten av ön Zanzibar – en idealisk flykt för romantiker och de som behöver ladda sina batterier och att bli bortskämda av vår vänliga personal.

Som ett familjeägt och -drivet hotell utvecklas Breezes ständigt i sina ansträngningar att utmärka sig till en av de mest underbara resorten i världen. Breezes erbjuder ett urval av restauranger och barer utomhus, en hälsoklubb, dykning och omfattande sportaktiviteter – allt detta utan att äventyra den avslappnande men eleganta atmosfären som har blivit synonymt med namnet Breezes.

Rummen som ligger i Plantation Villas, strategiskt placerade i tropiska trädgårdar, är smakfullt inredda i Zanzibari-stil med elfenbenstoner, bomullsspår, teakträverk och lokala sniderier. Varje rum har en stor balkong, perfekt för mer privat solande och där ni kan njuta av sundowners i den tropiska natten.

Breezes Beach Clubs kända kockar har skapat en sammanslagning av Zanzibari och internationell mat, som smälter samman i en mix av de bästa skaldjuren, tropiska frukterna och kryddorna som ön har att erbjuda.


 

Dag 5–9

Hela dagen till eget förfogande. Middag och övernattning i Breezes Deluxe-rum.


 

Dag 10

Efter en lugn morgon så skjutsas ni till flygplatsen för att påbörja er hemresa.


 

Kontakta oss för denna resa!

Kostnad från 22 000 kr per person.

Lämna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan eller hör av dig direkt till oss för att veta mer.

Telefon: 08-81 11 20
Rådmansgatan 27, 11425 Stockholm 
E-post: info@africansafari.se


Namn

Please leave this field empty.

Epost


 

Kostnaderna inkluderar:

Selous

 • Meet & greet
 • Alla transfers
 • Transport i specialtillverkade safarifordon, fullt utrustade med safariutrustning, coolbox med vatten och andra drycker, safarilitteratur, chaufför och guide
 • Safari i båt, bil och fot. Ballong kan bokas separat
 • Entréavgifter till naturreservatet
 • Flygbiljetter
 • Miljövårdsavgifter om USD 15 per person och natt
 • Medicinsk evakueringsavgift om USD 2 per person och natt
 • Boende och mat som enligt resplanen
 • Personlig hjälp under hela turen

Zanzibar

 • Meet & greet
 • Alla transfers
 • Halvpension under hela vistelsen på Breezes Beach Club & Spa
 • Personlig hjälp under hela turen

Kostnaderna inkluderar inte:

 • Visa och visumavgifter. Tanzania visa = USD 50 per person
 • USD 1 per person och natt som betalas på Breezes Beach Club & Spa
 • Valfria utflykter
 • Kostnader för internationella flygningar
 • Dricks