Safari med specialintressen

Trekking, dykning, fiske, golf

För våra resenärer med olika specialintressen kan vi erbjuda paket där till exempel trekking, dykning, golf och fiske kompletterar safariupplevelsen. Vi skräddarsyr din upplevelse efter dina önskemål.

Trekking, vandring Mountain_kilimanjaro

För många är det en dröm att bestiga Kilimanjaro. Vi gör din dröm till verklighet. Det finns flera olika vandringsleder upp till den magiska vita toppen, från lättare till avancerade.

Ernest Hemingway förevigade Kilimanjaro, Afrikas högsta berg, i vår fantasi. Bestig “Afrikas tak” och världens högsta fristående berg. Mt Kilimanjaro (5896 m), vars toppar är permanent täckt i snö. Det finns fler olika vandringsleder genom de frodiga regnskogarna, öppna hedar och alpina öknar upp mot topparna. Du behöver inte vara en bergsbestigare för att göra uppstigningen, men det underlättar att vara någorlunda fysisk kondition för denna både fysiska och psykiska upptäcktsfärd. En annan topp som går att vandra upp på är Mounth Kenya, som vid 5199 m, är Afrikas näst högsta berg. Självklart ordnar vi vandrings-paket även dit. Inklusive allt, från resa och transfer till måltider, boende, utrustning och guider.

Dykning Southafrica2

Dyk till djupet av den Indiska Oceanen med några av världens mest magnifika marina liv. Kustvattnet är klart och sikten utmärkt, det är varmt och möjligheterna till dykning och snorkling är superba året runt.

Om du inte har ett internationellt dykcertifikat kan även det erhållas på plats. Till exempel på Zanzibar finn utmärkts dykcentrena som erbjuder utbildning, uthyrning och skickliga guider.

Undervattensentusiaster kommer också att uppskatta den marina fristad som finns utanför kusten av Zanzibar, numera rankad som en av världens mest älskade havsreservat och är en mycket uppskattad dykdestination, tillsammans med Seychellerna och Mauritius. För dem som vill lära sig att dyka kan vi också rekommendera badorter där ett brett utbud av ‘Lär dig dyka’-semestrar kan organiseras på alla kunskapsnivåer.

Golf Golf

En golfresa till Kenya bjuder på banor med greener på upp till 1800 m höjd, vilket är unikt i världen. Här erbjuds fantastiska golfupplevelser inramade av en klassisk brittisk kolonial tradition och det vilda landskapet gör Kenya till ett utmärkt val för en en annorlunda golfresa, en golfsafari. Här kan golfspelaren njuta utav året-runt golf på perfekta18-hålsbanor mot ”kulisser” av böljande kaffeplantage, vulkaner eller vidsträckt savann där giraffern och elefanter som ”kuliss”. Kenya har över fyrtio golfklubbar, varav många även erbjuder andra sport- och fritidsfaciliteter.

Även Mauritius och Dubai har storslagna golfbanor, som kan vara en utmärkt komplement till safari.

Fiske
Fiskar
En fiskeresa vid och i Den Indiska Oceanen erbjuder kanske världens finaste havsfiske. Här finns mängder av arter som marlin, haj, svärdfisk, tonfisk och wahoo kring korallreven vid Watamu, Malindi och Mombasa.

Flugfiskare kan även göra en fiskeresa till sjöar och floder. Victoriasjön, till exempel, är Afrikas största sjö och erbjuder en mångfald av fisk medan legendariska Nilens källa ger entusiaster det ultimata inom alternativa fiskeplatser.

Och, som ett extra lockbete på fiskesafari, varför inte prova Mauritius? Fisket sägs vara oöverträffligt…

Campingsafari

Var med om en av de mest händelserika campingupplevelserna som finns – camping i det vilda Afrika med fantastisk flora och spännande djur. Ett måste för campingentusiasten.

Enligt de sanna Afrikakännarna är camping under bar himmel det enda sättet att uppleva en äkta afrikansk safari. Det är också det traditionella sättet, som Dr Livingstone, Hemingway och andra “stora vita jägare” som Denis Finch Hatton, följt. Idag finns ett stort utbud, från att campa på egen hand till en skräddarsydd arrangerad camping-safari.

Camping är inte bara ekovänligt och äventyrligt, det ger också en mycket mer naturnära upplevelse än att bo på lodge/vildmarkshotell. På de utvalda lägerplatserna är man alltid mitt i det vilda. Camping är nu ett naturligt alternativ i hela Östafrika, här finns cirka 200 officiella campingplatser enbart i Kenya.

Så, om du planerar att campa i Afrika varför inte låta oss arrangera din resa för dig? Du kan välja att “göra det ensam” eller via oss. Vi har nära kontakt med lokala arrangörer som är specialiserade just på camping. Du väljer själv vad som ingår: tält, lokal guide, måltider, transfer, utrustning och så vidare. Men allt på naturens villkor. Lyxen består inte i kristallkronor, men i unika naturnära upplevelser.