• SAFARI I SELOUS OCH SOLSEMESTER I ZANZIBAR

Kombinera äventyr och bad

Upplev en oförglömlig resa i det sanna Afrika, långt ifrån överfulla turistbussar där man trängs med ett hundratals andra turister. Påbörja ditt genuina äventyr med safari i Selous. Slappna sedan av på paradisön Zanzibar, i ett av världens mest rekommenderade resorts; Breezes Beach Club & Spa.

Alla bilder och videos nedan är tagna av oss på en och samma resa.

Vill du åka på safari och solsemester? Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig!

Dag 1

Vid ankomsten på flygplatsen möts ni av er chaufför och guide, för att färdas till Seyyida House Hotel i Stone Town, där ni spenderar kvällen och natten.

Dag 2

Efter frukost på Seyyida House Hotel, hämtas ni upp och skjutsas till flygplatsen för incheckning till ert flyg som går 07:30 från Stone Town och landar i Selous kl 09:00. Vid ankomsten till Selous hämtas ni upp av chauffören och guiden vid landningsbanan. Därifrån skjutsas ni till Selous Riverside Camp.

Dolt i den täta skogen, är lägrets 10 rymliga tält vackert inredda och har omsorgsfullt placerats för att ge den perfekta gömställe-känslan bland naturliga omgivningar. Efter en äventyrsspäckad dag kan du njuta av läckra måltider eller uppfriskande cocktails på lägrets diner eller terass. Du kan också svalka dig i poolen med utsikt över Rufiji River.

Större än Schweiz och fyra gånger Serengeti, är Selous 500 000 km² vildmarksområde det mest lockande safarialternativet på den afrikanska kontinenten. Det är Afrikas stora hemlighet och bör ses som det nästa toppmålet för de som har ett starkt sug efter äventyr. Det är en stor park full av safariupplevelser. Reservatet – och det proklamerade världsarvet – skyddar fenomenalt stora populationer av däggdjur. Dessa inkluderar uppåt 100 000 bufflar, 40 000 flodhästar, 150 000 gnagare, 5 000 zebror och 50 000 antiloper.

Aktiviteter som erbjuds från Selous Riverside Safari Camp inkluderar safari med bil, båtsafari, ballongsafari och guidad vandringssafari som ges av kunniga och erfarna guider. En kulturguidning ger dig möjlighet att interagera med lokalbefolkningen, uppleva den tanzanianska kulturen och uppnå ett intimt band med Afrika.

Dag 3

Heldag med safari. Frukost, lunch, middag och övernattning på Selous Riverside Camp.

Dag 4

Strax efter frukost så skjutsas ni till flygbanan, där ni tar ert flyg till Zanzibar. Åvgång är kl 09:30 och ni landar i Zanzibar kl 11:10. Som ett familjeägt och -drivet hotell utvecklas Breezes ständigt i sina ansträngningar att utmärka sig till en av de mest underbara resorten i världen. Breezes erbjuder ett urval av restauranger och barer utomhus, en hälsoklubb, dykning och omfattande sportaktiviteter – allt detta utan att äventyra den avslappnande men eleganta atmosfären som har blivit synonymt med namnet Breezes. Rummen som ligger i Plantation Villas, strategiskt placerade i tropiska trädgårdar, är smakfullt inredda i Zanzibari-stil med elfenbenstoner, bomullsspår, teakträverk och lokala sniderier. Varje rum har en stor balkong, perfekt för mer privat solande och där ni kan njuta av sundowners i den tropiska natten. Breezes Beach Clubs kända kockar har skapat en sammanslagning av Zanzibari och internationell mat, som smälter samman i en mix av de bästa skaldjuren, tropiska frukterna och kryddorna som ön har att erbjuda.

© Copyright - The African Safari Company AB