Campingsafari

Att bo i tält på en safari i Östafrika, med dess storslagna natur och vilda djur tätt inpå tältduken, är ett måste för campingentusiasten.

Enligt de sanna Afrikakännarna är camping under bar himmel det enda sättet att uppleva en äkta afrikansk safari. Det är också det traditionella sättet, som Dr Livingstone, Hemingway och andra “stora vita jägare” som Denis Finch Hatton*, följt. Idag finns ett stort utbud, från att campa på egen hand till en skräddarsydd arrangerad camping-safari.

Hammock008Camping är inte bara ekovänligt och äventyrligt, det ger också en mycket mer naturnära upplevelse än att bo på lodge/vildmarkshotell. Du kan campa i hela Östafrika och enbart i Kenya finns cirka 200 officiella campingplatser. På de utvalda lägerplatserna är man alltid mitt i det vilda.

Så, om du planerar en campingsafari varför inte låta oss arrangera din resa för dig? Du kan välja att “göra det på egen hand” eller låta oss ta hand om allt. Vi har nära kontakt med lokala arrangörer som är specialiserade just på camping. Du väljer själv vad du/ni vill ha hjälp med: resa, transfers, utrustning (tält, sovsäckar, campingkök etc), nationalparksavgifter, lokal guide och så vidare. Oavsett vad du väljer är allt på naturens villkor. Lyxen består inte i kristallkronor, men i unika naturnära upplevelser.

*Brittisk äventyrare som levde i Östafrika i början av 1900-talet, han är även känd för sin kärleksrelation med den danska författarinnan Karen Blixen. I filmen ”Mitt Afrika” spelas Denis Finch Hatton av Robert Redford, Mery Streep har rollen som Karen Blixen.

Porini_Adventure_Camp010