Felicia och Martina i Kenya och Zanzibar

Följ de bästa vännerna – dag för dag – när de åker på drömresan till Kenya och Zanzibar.
Gilla och dela denna sida på Facebook med dina vänner!

Felicia Margineanu

Dag 1

Under vår första dag möts vi i Nairobi, besöker Karen Blixen museumet och blir elefantfadder för varsin elefantunge.

Dag 2

Vi besöker Amboseli Porini Camp och masaibyn Tipilit Village. Dagen består av möten med masaier och klassiska safariupplevelser.

Dag 3

Vi besöker Amboseli National Park och fotar många, många olika djur. På kvällen dansar vi med masaierna i deras by.


 

Dag 4

Vi flyger från Amboseli till Masai Mara, där vi spenderade två nätter på Porini Lion Camp. Här ser vi flodhästar, flera lejonhonor och deras små bebisar.

Dag 5

Vi bevittnar geparder som jagar en impala och hur hyenorna tar över scenen. Vi besöker även en masaiby som heter Entasi Kira Mara Talek.

Dag 6

Vi avslutar vår safariresa tillsammans med en masai och en säkerhetspolis runt savannen. Snart dags för att glassa på Zanzibar.


 

Dag 7

Vi lämnar safariäventyren och beger oss till Zanzibar för att slappna och njuta på några av de bästa hotellena i världen.

Dag 8

Dagen går ut på att sola och bada med piña colada! Vi njuter av hotellet Breezes, spabehandlingar och lyxig middag på The Tides.

Dag 9

Vi besöker en mödravårdcentral och en skola i byn Bwejuu. Nu bor vi på The Palms i en av sex villor. Vi får en privatlektion i hur man lagar hummer.


 

Dag 10

Vi checkar in på det magnifika strandhotellet Baraza. Här upplever vi spa, får en skolning i hur man lagar swahilisk kyckling och lär oss dyka.

Dag 11

Under dagen ger vi oss ut för dykning och sedan ser vi de finaste utsikterna över Indiska Oceanen. Vi spenderar sista natten på Zawadi.

Dag 12

Sista dagen på drömresan. Vi besöker Spicetown och Stonetown där vi får se marknaden för kryddor, frukt och fisk i mängder.


 

Följ vår sida på Facebook

Vill du också resa? Lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig!


Namn

Please leave this field empty.

Epost