Övriga destinationer

SYDAFRIKA

SouthAfricaSydafrika, som vilar på botten av den enorma afrikanska kontinenten, är ett land med stor mångfald och skönhet: tropiska kuster och torra öknar, mattor av bländande prästkragar och Big Five safaris, stolt tradition och förstklassig infrastruktur och är ett perfekta semestermål.

En semester i Sydafrika vänder sig till alla. Från en äkta afrikansk safari i Kruger National Park till gourmetmat i den kosmopolitiska och hisnande vackra Kapstaden.

Vandra genom de dramatiska bergen i Drakensberg eller smaka på en mängd olika viner på de eleganta , koloniala vingårdar i Kap. Boende i Sydafrika är lika unikt och varierande som dess landskap. Du kan njuta av lyxiga loger i avlägsna ödemarker, strandhotell eller till och med intima gästhus som ligger i hjärtat av vinlandet.

Om du har en smak för äventyr så erbjuder en semester i Sydafrika något för alla adrenalin-junkies. Dykning med vithajar , forsränning på Fish River och den högsta bungee-jumpen i världen på Garden Route.

Det var ärkebiskopen Desmond Tutu som myntade uttrycket “Rainbow Natio ” för att beskriva den mix av människor och kulturer som lever tillsammans i Sydafrika. Låt den vänliga och entusiastiska lokalbefolkningen att lära dig om det land de älskar och varför semester här är så populär med besökare från hela världen.

Sydafrika har kommit en lång väg sedan hennes första demokratiska val 1994 och folket är stolta över denna påtagliga prestation och entusiasmen för framtiden är smittsam. En sydafrikansk semester erbjuder nästan alla erfarenheter som du kan önska.

 

 

UGANDA

Uganda, allmänt erkänd i reskretsar som “Afrikas nästa stora grej”, är ett fascinerande land. Rikt djurliv, spännande geografiska särdrag och olika ekosystem som kan få dig att resa genom djungler och berg, med bultande städer och små byar utspridda över öppna savannen.Uganda

Winston Churchill myntade uttrycket “Pearl of Africa” när han besökte Uganda 1907, en term som resenärerna har börjat återupptäcka. Efter år av diktaturer, statskupper, politisk instabilitet och våld, har Uganda något mirakulöst återhämtat sig. Djuren är tillbaka och landskapet är helande. Att resa hit är säkert och bekvämt, och att få möjligheten att se gorillor och schimpanser, är detta östafrikanska landet ett måste.

Det finns många researrangörer och safarialternativ för orädda resenärer som antingen vill täcka så mycket av landet – eller Östafrika – som möjligt, eller för dem som har ett särskilt intresse, till exempel schimpanstrekking. Du kan betrakta turerna så olika som en fyra dagars safari spårning schimpanser, titta på fåglar och njuta av djurlivets underverk i Murchison Falls National Park.

Boende är lika varierat och rikt på valmöjligheter. Det finns gott om lyxigt boende som kommer att sätta pricken över i:et på din safari upplevelse, samtidigt som det finns alternativ för resenärer på en stramare budget.

Uganda lovar en excentrisk ekologi bestående av floder, öar, berg och skogar. Från Ssese Islands på Victoriasjön, resande västerut över savannen, tills de når djungel och berg, är platsen ett orört paradis för djur, aktivitet och miljö.

Dessa dagar kan kanske Churchills fras ses över. Som en pärla är Uganda i stort sett oupptäckt och en av de bortom de mest vanliga turistkretsarna. Som en pärla, kommer de som söker sig dit, att berikas av ett av Afrikas mest minnesvärda skatter.

 

BOTSWANA

Namib2En besökare som saknar vattenvägar Botswana kommer snart att inse varför Tswana ord för regn – ” Pula ” – är också namnet på den nationella valutan : det här är en solstekta , torra land där vattnet är så värdefull som diamanterna på vilka dess rikedom har byggts.

Det är i Botswana som ett av världens naturliga underverk , den ojämförliga Okavangodeltat , ligger som en stor vattnig handen över hjärtat i Kalahari .

Beskrivs som ” Afrikas framgångssaga ” sedan dess självständighet 1966 , Botswana – sk Lefatshe la Botswana i Tswana – är ett land av de tydligaste kontraster .

Moderna , teknikdrivna stadsområden är en kort flygning från bågar och pilar av San Bushmen jaktlag djupt i den brinnande Kalahari , tydliga flodvattnet skapar en myllrande oas av vilda djur i uttorkade norra savanner och skogar , enorma spel biffar och torkade larver vie med nouvelle cuisine på tända ljus matbord .

Även om de flesta känd för den spektakulära safari våtmarker och floder i norr , är Botswana domineras av den ogästvänliga Kalahariöknen . De flesta av dess lilla befolkning är koncentrerad till den snällare sydost , lämnar enorma områden av vildmark för äventyraren att uppleva den typ av safari som ansågs ha upphört decennier sedan .

Botswana erbjuder resenärer underbara naturmiljöer , världsberömd för sin mångfald och fantastiska koncentrationer av vilda djur . Det finns en rad Botswana Safari boende för att matcha din vilda erfarenhet men tillgängligheten är ofta begränsad så du måste boka i förväg .

 

 

MOZAMBIQUE

Moçambiques sandiga palmkantade stränder och korallrev fortfarande betraktas som några av de vackraste platserna i Afrika . Den Quirimbas Archipelago , Bazaruto Archipelago , Inhaca Island , Inhambane och Pemba är platser som gör Moçambique helgdagar stoppa av legenden .Mozambique

Moçambique har uthärdat – trots den brutala inbördeskriget och de dramatiska översvämningarna som har härjat landet .

Efter nästan ett decennium av fred och internationella ansträngningar för att återställa floden härjade landet, Moçambique återvänder till sin rättmätiga plats som en av de semesterjuvelerna i Afrika .
Moçambiques huvudstad Maputo har intressanta kolonial arkitektur och är det bästa stället att njuta av Moçambiques berömda LM räkor !

Solig himmel , ändlösa stränder, exotiska Mocambique boende och klart vatten kryllar av marint liv gör Mocambique den perfekta stranden semestermål . Upplev den magiska en Mocambique semester på en av de många juvelliknande öar , eller kombinera en Mocambique semester med en safari i grannlandet Sydafrika .

 

NAMIBIA

Uppflugen på Afrikas sydvästAtlantKustenär ett land med brinnande röd sand och bergen, där tomma, rullande öknar möter en dimmig hav .

Det är en plats av de tydligaste kontraster : ekande raviner omgiven av taggiga toppar , stora savanner , safari landar , träsk och skogar vimlar av vilda djur , grizzled tyska bönder , Bushman jägare och ockra målade Himba indianerna .

Namibia är där modern sitter bredvid den gamla , smutta på din cappuccino på ett internetcafé i livliga Windhoek innan du börjar utforska obebodda områden strödda med Bushman hällristningar . Det är ett land där man kan klättra skiftande sanddyner och blicka ut över 500 år gamla träd skelett och sedan koppla av med en iskall drink för att titta på solnedgången från bekvämligheten av en lyxig lodge .

Säker, trevlig och med en väl utbyggd infrastruktur , erbjuder ett Namibia safari en eklektisk utbud av upplevelser för alla åldrar, smaker och plånböcker . Upplev landet på en egen enhet turné som den bästa av Namibia , på en lyxig aktivitet turné som den namibiska Mountain Bike Safari eller på valfritt antal fly- in eller land turerna .

De boende erbjuds i Namibia sträcker sig från överdådiga femstjärniga lyx till rustika bungalows eller ens camping under stjärnorna .

Wildlife entusiaster kommer inte bli besviken med Namibias nationalparker och naturreservat . Från flaggskepp Etosha , en av de största safari viltreservat i världen , till den mindre kända men lika fascinerande mindre reserver , Namibia har ett varierat utbud av flora och fauna från 1000 – årige Welwitschia växt till svårfångade öken elefanter .

För dem med äventyr i åtanke , då Namibia kan tillfredsställa även de mest adrenalin hooked besökare : vandra genom oländig öken canyons , åka fyrhjuling över sanddynerna i Namiböknen , kanot ner floder eller utforska skeppsvrakpå Skelettkusten Park .

Besökare med en passion för saker mer akademiska hittar Namibia oemotståndlig . Khoisan , Bantu och europeiska kulturer har sammansmält till en unik namibiska karaktär och samtidigt behålla sina individuella identiteter , geologi och ekologi är sammanflätade och landet har en lång och gripande historia .

Så oavsett om du vill titta på lejon förfölja sitt byte på en safari i ett vattenhål i Etosha , söka efter ökenelefanteri Damaraland eller klättra en glödande sanddyn vid soluppgången i Sossusvlei , då Namibia är den perfekta destinationen .

 

RWANDA

RwandagorillaRwandas oberörbara skatter , dess gorilla befolkning , strövar fritt i de magnifika djungler och berg och kan nu ses på nära håll i all sin prakt

De mäktiga gorillor är , i särklass , Rwanda främsta attraktion , men låt oss inte glömma den en gång flyktiga vulkaner som i dag ligger fridfullt vilande , eller den överflödande djurliv och fågelliv och, naturligtvis , det pulserande stadslivet i Kigali .

Det lilla landet Rwanda är ett nytt tillägg till den östafrikanska safari krets . Trots sin tragiska förflutna , är Rwanda nu öppnar sina gränser för internationella resenärer som vill speciellt att gå på en gorilla trek .

Rwanda är ett fängslande land . Det var på bambukläddasluttningar Rwandas Virunga vulkaner som det sena Dian Fossey studerade beteendet hos den utrotningshotade bergsgorillorna i 20 år , följt av filmskapare som sköt gorillor i dimman på samma plats .

Safaris i Rwanda är varierande och kan bestå av en fyra dagars safari i Nyungwe , den största fjällnära skog i centrala Afrika , där du kan se 13 arter av primater eller njuta av sevärdheter och ljud i naturen på en lugn promenad genom Rwanda Nyungwe Forest National Park .

Med sin okonventionella ekologi berg, regnskogar, vulkaner och sjöar , expeditioner fiske , vandringar och guidade spelet enheter är bara några av de spännande utflykter som du kan hitta dig själv på .

Boende i Rwanda sträcker sig från de mer lyxiga hotellsviteri staden till de mer rustika fjäll och safaristugor som finns i och runt , Rwandas nationalparker .
Följ med på en rwandisk safari och upptäcka ett land som omfamnar en ljus ny framtid efter fasor folkmordet och erbjuder en av de mest minnesvärda vilda möten på jorden .